День української писемності та мови

2021-11-09

/Files/images/день писемності та мови (2).jpg

Мова – одне із найцінніших надбань людства. Мова – це душа нації, її генетичний код, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

Шороку, 9 листопада, ми відзначаємо День української писемності та мови. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Цього дня учні та вчителі нашого закладу за традицією долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту єдності. Учні 5–Б та 7-А класу, під керівництвом вчителя Узлової Т.Ю., позмагалися на уроці-турнірі за звання Кращого знавця української мови та створили лепбук. Учителі Бахтала Л.В. та Майгур О.А провели для учнів 5-А, 6-Б класу літературні вікторини та конкурси А старшокласники під час перерви провели бліц-опитування «Вимовляй та пиши правильно!». Усі ці заходи були спрямовані на те, щоб спонукати учасників удосконалювати свої знання української мови./Files/images/день писемності та мови (1).jpg/Files/images/день писемності та мови (8).jpg/Files/images/день писемності та мови (9).jpg/Files/images/день писемності та мови (3).jpg/Files/images/День (4).jpg/Files/images/День (1).jpg/Files/images/День (2).jpg/Files/images/День (3).jpg/Files/images/photo_2021-11-09_16-04-08.jpg/Files/images/photo_2021-11-09_16-03-48.jpg/Files/images/ajn.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 88